Script 2018 online contest - Feedback

"My students were inspired to study programing and physics because of Scratch projects. I have now 50-60 more projects created by my students."

(Tsetsa Hristova, coordinator teacher - NPG po KTS, Bulgaria)

"Project evaluation was a difficult job because all of the works are amazing!"

(Panagiota Argiri, member of jury - National Kapodistrian University of Athens, Greece)

"I loved to review all projects and kids did great job, at least majority :) "

(Pjalkovska Biruta, member of jury - BBT, Latvia)

"Our feedback is the best. Thanks for this project. This is a good experience for students. We hope that next year you will remind yourself that we can rejoin ourselves."

(Eglė Kulbiene, coordinator teacher - Birzu "Ausros" main school, Lithuania)

"I am happy to participate in the Script 2018 programming contest as a coordinator teacher. I realy like this contest because it gives motivation and joy for students. Because it is quite hard to find an international contest of programming and which is set for students of all ages, I think that the Script contest is a good example of how the system of student education should develope."

(Rimantas Andrulevičius, coordinator teacher - Kaunas university of technology engineering lyceum, Lithuania)

"Concursul SCRIPT 2018 a reprezentat pentru noi o provocare care a necesitat multă muncă, ambiție şi creativitate. Am avut parte de o experienţă deosebită în cadrul căreia am reușit sa învățăm lucruri pe care orele de la şcoală nu le puteau cuprinde. Încurajez participarea elevilor în număr cat mai mare, deoarece este o aventură din care au numai de câștigat!"

(Patricia Faur, coordinator teacher - Scoala Gimnaziala Oltea Doamna Oradea, Romania)

"As far as I am concerned, I find the competition excellent and I can tell on behalf of my students that they love taking part in it. What I find encouraging is the fact that a lot of new schools join it every year which proves that you are doing an excellent job. I still hope that one day I could visit your lovely country and give our young programmers a chance to work on an international base and gain more knowledge about computing."

(Vinko Fingušt, coordinator teacher - Osnovna šola Fram, Slovenia, Romania)

"Vă multumesc pentru încredere acordată și experiența pe care am avut-o, de la care, eu personal am învățat."

(Alina Boca, member of jury - Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Bucuresti, Romania)

"Mulțumesc pentru colaborare. M-am uitat pe rezultatele concursului și am observat că evaluarea mea a fost foarte aproape de a celorlalți colegi, ceea ce denotă faptul că atunci când ați stabilit criteriile de evaluare ați avut în vedere chestiuni obiective. Modalitatea de a evalua online este utilă, oferind posibilitatea de a fi într-un juriu fără a te deplasa."

(Alina Voinea-Axinte, member of jury - Colegiul National „M.Eminescu", Botoșani, Romania)

"In ultimii trei ani am evaluat proiecte, la diverse sectiuni, in cadrul Concursului Scratch International Programming Trial. Am apreciat inca de la inceput ideea organizatorilor de a oferi elevilor posibilitatea de a participa la acest concurs. Este o oportunitate excelenta pentru elevi de a imbina  creativitatea si programarea vizuala. Felicitari tuturor si  mult succes in continuare!"

(Ana-Maria Arisanu, member of jury - C.N. „Mircea cel Batran”, Rm. Valcea, Romania)

"Mi-au placut proiectele copiilor, mi s-a parut ok organizarea pe partea de corectare, nu mi s-a parut dificil task-ul meu si mi s-a parut ca rezultatele finale sunt in concordanta cu ce am constatat si eu."

(Anca Lapustea, member of jury - Colegiul National "Emil Racovita", Cluj-Napoca, Romania)

"Ca evaluator la sectiunea Games in cadrul Concursului Scratch International Programming Trial, editia 2018, am fost placut impresionat de nivelul ridicat de creativitate al elevilor. Consider ca un punct tare al acestui concurs il reprezinta, in evaluarea unui joc, importanta acordata originalitatii. Sper ca acest concurs sa continue spre beneficiul cat mai multor elevi. "

(Arisanu Cristian, member of jury - Colegiul Energetic Rm. Valcea , Romania)

"Am fost onorată cu acest job. Fiindcă a devenit Scratch o pasiune pentru elevii mei, noi vrem sa participam in viitor la nenumărate concursuri. Vom incepe si continua cu concursul nostru judetean inscris in CAEJ si vom participa si la concursuri nationale si internationale de acest gen, cum ar fi Alice 3, GreenFoot, Technoinventor, etc. Cu entuziasm am corectat proiectele, jocurile create de catre copii de pe toate meleagurile. Am avut o deosebita placere sa caut si sa gasesc tainele ascunse ale Scratch-ului. Intotdeauna gasesc ceva nou din care pot invata, sa devin un mentor mai bun. Numai lucrand ajungem la anumite experiente si atingem si un nivel mai inalt. Am observat ca multi copii folosesc un sablon la jocurile create, dar totodata am gasit si propriile lor idei. Asta am testat si cu elevii mei, si lor le-au placut sabloanele și i-au ajutat foarte mult. Astfel, jocurile lor s-au dezvoltat in scurt timp, dar cu creativitatea lor, cu curajul lor de a proiecta, a ieșit o cu totul altă lume, creată dupa fantezia lor."

(Bódis Klára, member of jury - Liceul Reformat "Wesselényi", Zalău, Romania)

"Every year I can’t wait to start preparing for a new start in this great competition - Scratch International Programming Trial. Every year I succeed to get an echo from my students whether they are from high school or from secondary school. I find this competition a great opportunity from them and for me. For them, because: programming is fun and creative; learning to code will open their mind and will give them the key to success in the world we are living in. For me, because it is a honor to participate to an international competition and to be in touch with the latest movements in IT."

(Carmen Avramescu, coordinator teacher - Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun”, Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif”, Bacău, Romania)

"Organizat cu profesionalism, Script este un concurs generos prin diversitatea secţiunilor sale şi organizarea pe grupe de vârstă. Am avut surpriza ca elevii mei pasionaţi de jocuri sau chimie să ni se alăture pentru prima dată într-un concurs de programare. Cred cu tărie că este un succes."

(Claudia Buran, coordinator teacher - Colegiul Naţional ,,Samuil Vulcan" Beiuş, Romania)

"Vă felicit pentru organizarea concursului și consider că este o modalitate de încurajare și motivare a elevilor spre a dobândi noi cunoștințe în domeniul programării."

(Claudia Petre, member of jury - Școala Gimnazială „Eugen Ionescu", Slatina, Romania)

"A fost o experienta foarte interesanta, sa vad atatea proiecte diferite, pe nivele de clase de gimnaziu si mai ales din tari diferite. cred ca astfel de concursuri sunt foarte utile, stimuleaza creativitatea elevilor si ne stimuleaza si pe noi, ca profesori, sa-i impulsionam sa gaseasca noi resurse si sa-si dezvolte si mai mult inteligenta, abilitatile de programare si cretivitatea in general. Pe mine m-au surprins in mod foarte placut proiectele elevilor din clasele a doua si a treia, au fost foarte atenti la detalii si mult mai creativi - dupa opinia mea - decat cei mari. Ceea ce din pacate imi confirma observatiile din experienta de 27 ani de invatamant, ca sistemul nostru de invatamant nu stimuleaza creativitatea ci doar memoria spiritul de competitie (cu orice pret...) si ca ar fi foarte util sa insistam mai mult asupra metodelor interactive, moderne, de predare-invatare, sa folosim invatarea pe platforma, sistemele e-learning, lucrul pe echipe si mai ales sa ajungem la cat mai multe aplicatii interdisciplinare si transdisciplinare. Va multumesc pentru increderea acordata si va felicit pentru initiativa de a desfasura competitii creative."

(Cristina Andreescu, member of jury - Colegiul National "Cantemir Voda", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Liceul Tehnologic Nikola Tesla, Bucureşti, Romania)

"Concursul a fost un bun prilej de promovare a programarii, aplicatiile elevilor au demonstrat interesul deosebit si placerea de a lucra in Scratch, fiind exemple excelente si foarte utile pentru toti elevii care vor sa invete sa programeze. Am apreciat pozitiv munca elevilor si a profesorilor indrumatori, proiectele si ideile lor mi s-au parut foarte interesante de aceea, intentionez sa promovez concursul in cadrul scolii noastre, sa implic elevii nostri sa lucreze mai mult in Scratch iar la anul sa participe si ei la concurs. Domnule profesor va admir pentru munca depusa in organizarea concursului, pentru corectitudinea si obiectivitatea dumneavoastra, va doresc succes in organizarea urmatoarele editii unde sunt convinsa ca vor fi tot mai multi participanti cu proiecte la fel de bune sau chiar mai bune."

(Cristina Dutescu, member of jury - Colegiul National Ion Minulescu, Slatina, Romania)

"Vă mulţumim pentru acordarea privilegiului de a participa la această competiţie! Atât pentru mine, ca profesor, cât şi pentru elevii mei, aceasta a fost o oportunitate de a ne exprima ideile într-un mediu de programare nou pentru programa şcolară, însă extrem de prietenos pentru clasele primare/gimnaziale. Gânduri bune şi competiţii la fel de reuşite!"

(Florin Popa, coordinator teacher - Liceul Național de Informatică Arad, Romania)

"Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment! Felicitări pentru inițiativă, pentru modul de organizare și promptitudine în comunicare, transparență și inovație în modul în care ați derulat toate etapele concursului."

(Iuliana Ionita, member of jury - Liceul Tehnologic Dacia Pitești, Romania)

"Mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la acest concurs! Am avut multe de învățat de pe site-ul d-voastră. Succes în continuare și la cât mai multe ediții!"

(Mădălina Munteanu, coordinator teacher - Școala Gimnazială nr. 29 Galați, Romania)

"Mulțumim pentru aprecierea proiectelor elevilor noștri. Va fi pentru ei un imbold să se autodepășească iar pentru mine o provocare."

(Mihaela Pirna, coordinator teacher - Centrul județean de excelență Olt, Romania)

"SCRIPT 2018 oferă elevilor pasionați de programare în Scratch posibilitatea să participe la o competiție internațională, motivându-i să aprofundeze acest domeniu și să-și dezvolte creativitatea. Deoarece Scratch este una din temele abordate de noua programă pentru disciplina Informatică și TIC care se parcurge din anul școlar 2017-2018 la gimnaziu, cred că vor fi tot mai mulți participanți, din ce în ce mai bine pregătiți. Felicitări organizatorilor!"

(Mirela Chițu, coordinator teacher - Liceul Pedagogic "D.P.Perpessicius", Brăila, Romania)

"Fiind la prima participare totul a dost deosebit de placut pentru mine. A fost o experință frumoasă. Totul a fost bine organizat, instrucțiunile au fost clare, materialele pentru evaluare au fost ușor accesibile. Dar cred că cel mai bun feedback este cel primit de la o elevă de clasa a V-a, foarte bună la programare. Îmi povestea încântată, până să primesc oferta ta, de concursul de pe nonformal.ro, la care participase anul trecut (nu a luat premiu, dar a recunoscut că nu a făcut totul bine), de domnul Mihai, de modul de participare. Și când copiii au o astfel de impresie, eu zic că merită nota 10 concursul."

(Nectara Mircioagă, member of jury - Scoala Gimnaziala "Pia Bratianu", UPB, Romania)

"Vă mulțumim pentru tot! A fost primul an în care am participat la SCRIPT, dar, cu siguranță, vom continua. Elevii mei sunt abia în clasa a II-a și a fost primul contact cu acest program. Le-a plăcut mult, și faptul că au și câștigat îi va motiva să continue. Apreciez faptul că ați trimis diplome de participare tuturor copiilor. O vară frumoasă vă doresc și succes în toate activitățile! Felicitări pentru întreaga organizare!"

(Nicoleta Silveșan, coordinator teacher - Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, Petroșani, Romania)

"Particip la acest concurs din primul an si voi continua sa particip si in continuare. Este un concurs de programare foarte interesant care dezvolta imaginatia elevior. Va multumesc pentru organizare."

(Pop Anna-Maria, coordinator teacher - Palatul Copiilor Buzau, Romania)

"Participating for the second time, Colegiul National “Constantin Diaconovici Loga”, from Timisoara, gathered a lot of prizes, in different categories, situation that motivated both the teachers and the pupils that really appreciate SCRIPT competition. This format challenges the pupils to work in team, to schedule their tasks, to manage their time. Being different from other contests, SCRIPT contributes in developing not only programming skills of the pupils, but also social and soft skills. Another benefit is that pupils can express their creativity, having a lot of sections to choose from. Coordinating teachers appreciate the jury system, the involvement of the organizing team and the resources available for teaching. We also think that the inclusion of this contest into the national calendar of contests can improve the impact and the perception of teaching computer science from early ages on all involved parties: pupils, teachers, parents."

(Renata-Graziela Boar, coordinator teacher - Colegiul National „Constantin Diaconovici Loga”, Timișoara, Romania)

"Va multumesc mult pentru tot efortul pe care il depuneti. Cred ca acest concurs si toate activitatile pe care le desfașurati sunt extraordinar de binevenite si necesare in contextul de azi. Va inteleg perfect ca nu este usor uneori, pentru ca si eu la Oradea ma ocup de ceva similar, insa stiu ca satisfactiile sunt enorme!"

(Rodica Ardelean, coordinator teacher - Smart Learning Center Oradea, Romania)

"Concursul a fost deosebit de interesant și provocator în același timp. Copiii au învățat să fie creativi, să lucreze în echipă, au aprofundat concepte importante din informatică. Fiind la început de drum, elevii clasei a IX-a, au fost mândri de realizarea primei lor aplicații. "

(Violeta Vișinescu, coordinator teacher - Colegiul Național "Ion Luca Caragiale", Ploiești, Romania)

"Felicitări pentru organizarea acestui concurs! Este o bună ocazie pentru elevii pasionați de Scratch de a-și valorifica creativitatea, ideile și munca în echipă. Mulțumim pentru că ne oferiți șansa de a participa la o astfel de competiție!"

(Vlad Niță, coordinator teacher - Clubul Copiilor Sighetu Marmatiei, Romania)

"Thank you very much. My daughter Lara is already jumping with joy. Her team has won the 1st place for the second year in a row. That's why I'm taking her on a trip at the end of this month to visit your beautiful country. She can't wait to visit Romania."

(Vera Stoilov Spasova, parent - OŠ Matije Čopa Kranj, Slovenia)

"I am very happy that I was in this competition."

(Bulent Dos, member of jury - Gaziantep University, Turkey)

"I am so proud to be a part of your team. All children works are fabulous and amazing. They are the magicians of Scratch."

(Kalyuzhna Margaryta, member of jury - ThinkGlobal, Ukraine)

English