Jurnale

Un nou început

Filiala Orșova a Palatului Copiilor Drobeta Turnu Severin și-a redeschis porțile pentru anul școlar 2019 – 2020.

Ca și în anul școlar anterior, vă așteptăm să participați la activitățile următoarelor cercuri:

  • Carturi – coordonator Alexandru Ivan
  • Electronică (activități de electronică, programare și robotică) – coordonator Mihai Agape
  • Pictură – coordonator Dan Virgil Scurtu
  • Teatru / Teatru de revistă (activități de teatru și dans) – coordonator Lucia Pătășanu
Română

Conti Show Off – o oportunitate de dezvoltare

Conti Show Off este organizat anual, la sediul din Timișoara al companiei Continental Automotive Romania, în a doua sâmbătă din luna iunie, cu scopul popularizării în rândul publicului a tehnologiilor din domeniul auto, dezvoltate în cadrul unității. Câteva mii de vizitatori—majoritatea timișoreni—participă anual la test-drive-uri cu autoturisme ce conțin tehnologiile dezvoltate la Conti și descoperă—la standurile amenajate de departamentele din cadrul companiei—într-un mod amuzant și instructiv, ultimele realizări tehnologice.

Română

Proiectul e-Twinning „Flower / Power of My City”

de Maria-Genoveva Agape

În acest an școlar, un grup de elevi ai cercului de „Artă Textilă” de la Palatul Copiilor Drobeta-Turnu Severin participă la proiectul educațional european Flower/Power of my city, derulat pe platforma e Twinning. Proiectul este încă în desfășurare în acest moment, motiv pentru care în acest articol voi prezenta o parte din activitățile organizate în perioada februarie – martie 2019.

Română

O experiență de neuitat

de Giulia Pescaru
Și acum îmi aduc aminte ziua în care am pășit pentru prima dată în sala de electronică... nu aveam mai mult de 8 ani, vârstă la care nu prea înțelegeam mare lucru legat de ce se întâmplă acolo. Am rămas însă foarte impresionată de pasiunea cu care domn` profesor introducea copiii în tainele electronicii, dar și de proiectele cu led-uri realizate de elevii mai mari.

Română

TEAM 2017

Mihai Agape

În perioada 30.11 – 03.12.2017 am participat împreună cu 3 membri ai cercului de electronică Conexiuni de la Filiala Orșova—Claudiu, Andrei și Alex—la cea de a XII-a ediție a Concursului Național de Construcții Electronice TEAM, organizat de Palatul Copiilor Botoșani la Hotelul Europa.

Română

Inventica 2017

de Emilia Drăghicescu, Akis Vuc, Claudiu Savu și Mihai Agape

În perioada 27 – 29.10.2017, am participat la Concursul Național de Creație Tehnică „Învățăm să inventăm”, organizat la Palatul Copiilor Iași.

20171028_101746

Română

Mulțumesc

de Florin Trif

Încep să scriu aceste rânduri deoarece am un sentiment de datorie față de un om special, un profesor așa cum toți cred că ar trebui să fie, un exemplu de urmat în viață și un prieten care a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine. Sunt sigur că și pentru alții.

Română

Nu profesez in electronica, dar...

de Lisabona-Emanuela Dumitrescu

Numele meu este Emma și sunt o fostă elevă a cercului de Electronică Conexiuni, condus de domnul profesor Mihai Agape.

Când am venit prima dată la Clubul Copiilor, am venit doar pentru că un „domn ” cu fața senină, a venit la liceu și într-una din ore ne-a prezentat ce anume se întâmplă la cercul de Electronică. Mi se pare că eram în ora de matematică, un plus pentru mine. Trebuia să-l răsplătesc cumva pe domnul cu fața senină.

Română

Pagini