Calea către hrana vieții - cunoașterea

de Emanuel Mareș

Era undeva prin toamna anului 2004 când, pe vremea gimnaziului, l-am întâlnit pentru prima oara pe domnul profesor, Mihai Agape, omul ce mi-a insuflat pasiunea pentru electronică. Recrutat de pe băncile școlii, am ajuns în Cercul de Electronica, la Clubul Copiilor Orșova, denumit așa pe atunci, unde voi petrece următorii 4 ani.

Nu cred că a existat vreo sâmbătă pe care nu am „pierdut-o”; folosesc acest termen pentru că timpul zbura, dispărea făcând ce îmi place. Am început cu teorie, pentru că la momentul acela încă intram pe domeniul fizicii, iarăși activitatea de la cerc mă ajuta și în spațiul curricular. Învățam pentru prima oară etapele realizării cablaj. Cum ar fi pornirea de la proiectarea schemei electrice la trasare cu smoală pe o placa de textolit, la baia de clorura ferică, apoi găurire și în final lipirea pieselor.

Pe neașteptate domnul profesor îmi propune să particip la Concursul de Construcții Electronice din următorul an, 2005. Formam o echipa de 3 pentru cele 3 categorii de vârsta si mergem să cucerim lumea. Pornind cu prima etapă, cea județeana, ne avântăm cu rezultate bune către naționala de la Pitești. Urmează un drum cu peripeții si bună dispoziție, când, cu sosirea la destinație se instalează emoțiile pentru eveniment. Cu probele concursului finalizate (practică, proiectare și teorie), aflăm cu stupoare rezultatele excelente obținute. Un premiu 1, un premiu 3 și o mențiune. Echipa de la Orsova devine celebră. Și așa a început traiectoria mea către pasiunea pentru electronică, transformată acum în pasiune pentru tehnologie/internet și programare.

Ca și primul meu contact cu domeniul tehnicii, domnul Mihai Agape a fost un pilon important pentru definirea acestei pasiuni și în continuare va fi și pentru alții ce a fost pentru mine. Un împătimit în arta de educare, un om ce își exprimă în privire dedicarea și pasiunea, un profesor cu simț al umorului și buna dispoziție, un profesor autoritar și onest, o singură persoană căruia îi mulțumesc pentru răbdare și toate cele ce m-a învățat și îi doresc mult succes în următoarele proiecte.

Română