Cercul Conexiuni de la Filiala Orșova a Palatului Copiilor Drobeta Turnu Severin


Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin este o instituție de educație nonformală publică. Instituția are 4 filiale în cele 4 orașe ale județului Mehedinți: Orșova, Strehaia, Vânju Mare și Baia de Aramă. În cadrul instituției sunt organizate activități tehnice, științifice, artistice și sportive. Copii cu vârste între 6 și 19 ani vin săptămânal la activități cu durata de două ore, după școală sau în weekend.

La Filiala Orșova există patru cercuri: Carturi, Electronică, Pictură și Teatru. Mihai Agape coordonează cercul de Electronică de la Filiala Orșova, unde elevii pot învăța electronică, programare și robotică.

Organizăm începând cu anul 2008, Trofeul Internațional de Robotică ROBOTOR și din anul 2011, Concursul Internațional de Programare în Scratch SCRIPT.

Am fost parteneri în cadrul parteneriatului multilateral Leonardo da Vinci RECAP (Remote Controlled Arm Project), 2010 – 2012, și coordonatori ai parteneriatului multilateral Comenius KAREL (Karel – Autonomous Robot for Enhancing Learning), 2013 - 2015.

Publicăm revista cu același nume cu al cercului: Conexiuni.

Română