Conti ShowOff 2017 – Ecouri

După vizita pe care am făcut-o cu câțiva membri ai cercului Conexiuni la Conti ShowOff 2017, i-am rugat pe elevi să scrie câteva rânduri despre experiența lor. O parte dintre elevi au dat curs acestei rugăminți, în continuare fiind redate opiniile lor. În final este prezentată reacția gazdelor noastre.

Ana (clasa a III-a): „Mi-a plăcut că i-am ajutat pe ceilalți copii să facă montaje și să programeze în Arduino. Mi-am dat seama că atunci când i-am învățat pe ceilalți copii am înțeles și eu lucrurile mai bine.”

Isa (clasa a III-a): „… Mi-a plăcut că ne-am dat în trenuleț. Mi-a plăcut și robotul care ne-a scris numele pe plăcuțele cu circuite imprimate, în formă de fluturaș și de mașină, pe care le-am primit cadou de la gazde. Mama mea le-a spus vecinelor și rudelor că i-am învățat pe alți copii să lucreze cu Arduino și că am câștigat ochelari VR.”

Akis (clasa a II-a): „Îi mulțumesc domnului profesor Mihai Agape pentru entuziasmul cu care ne implică în numeroase activități, precum cea de sâmbătă, la Conti Show Off 2017. Am fost foarte fericit că am arătat și altor persoane ce lucrăm noi la ora de electronică și programare, dar, mai ales, pentru că am vizitat și am înțeles cum sunt produse componentele unei mașini. Vizita la Continental mi-a dat o idee despre cum aș vrea să arate viitorul meu și abia aștept să învăț cât mai multe în următoarea perioadă.”

Emi (clasa a III-a): „Eu cred că a fost o experiență minunată pentru orice om. A fost frumos că am avut oportunitatea de a arăta și altor oameni ce este electronica. Nu mi-a plăcut aglomerația de la standuri”.

Andreea (clasa a III-a): „Mie mi-au plăcut vânătoarea și roboțeii CONTITI & CONTITA, care jucau șah. M-am speriat foarte tare când Teo, colegul nostru mai mare, a spus că la vizita în fabrică trebuie să ni se facă o injecție. Mi-a plăcut că pe drum am cântat și ne-am distrat.”

Dani (clasa a III-a): „Mi-a plăcut că i-am ajutat pe ceilalți copii care au vizitat standul nostru să înțeleagă cum să realizeze un montaj în Arduino și să-l programeze. Mi-a plăcut jocul cu adunatul abțibildurilor de la standuri. Poate la anul vor fi abțibilduri și la standul nostru.”

Daria (clasa a X-a): „Conti Show Off 2017 a fost o adevărată experiență. Pe lângă faptul că am întâlnit oameni deosebiți, am petrecut o zi „altfel”, dacă o pot numi așa, în care ne-au fost explicate subansamblele unei mașini într-un mod extrem de interesant. Am acumulat informații pe care nu le întâlnim la școală, direct de la oamenii ce lucrează acolo, ceea ce mie personal mi se pare a fi o șansă unică. Aștept cu nerăbdare următoarele activități, deoarece în cadrul lor simt că mă dezvolt, că devin Om.”

Cele scrise de elevii implicați în atelierul Arduino (Emi, Isa, Andreea, Ana, Dani și Akis) au un numitor comun: le-a plăcut să-i ajute pe copiii și adulții care au dorit să aibă o experiență în Arduino. Pe lângă faptul că elevii s-au simțit foarte bine la Conti ShowOff, ei au fost apreciați nu doar de vizitatorii standului pentru prestația lor în cadrul atelierului ci și de gazde, după cum rezultă din mesajul dlui ing. Cristian Gavrilescu (AST&CES - Continental Automotive România SRL): „Ne-am bucurat foarte mult că ați acceptat invitația noastră și ați fost la Conti ShowOff în formație extinsă. Ideea cu atelierele pentru copii a fost genială și de mare succes.”

Română