Electronicus 2017

În perioada 12 – 14.05.2017, am participat la cea de a X-a ediție a Concursului național de electronică pentru elevi Electronicus, care s-a desfășurat la Clubul Copiilor Novaci. Elevii de la cercul Conexiuni nu au putut participa deoarece ar fi trebuit ca deplasarea de la Orșova la Novaci să se facă cu mașina mea, fapt nepermis de Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin. De aceea am participat doar eu, în calitate de membru în comisia de organizare și membru al juriului.

După ședința tehnică desfășurată vineri seara, cadrele didactice și-au împărtășit experiența în cadrul simpozionului Electronicus 2017. Sâmbătă dimineața, imediat după festivitatea de deschidere, a început proba de teorie. După un scurt răgaz a urmat proba de proiectare circuite imprimate.

După finalizarea celor două probe am susținut—în fața profesorilor și elevilor—prezentarea „Scientix 3”, în care am prezentat cea de-a treia etapă a proiectului Scientix, precum și proiectele în care sunt implicați membrii cercului Conexiuni. Profesorii prezenți au pus întrebări pentru clarificarea unor aspecte referitoare la proiectul Scientix și Script 2017. Cele mai multe întrebări ale elevilor au fost pe tema trofeului Robotor 2017 și a competiției CanSat 2017.

Înainte de masa de prânz a fost organizată expoziția concurs cu lucrările tehnice realizate în cadrul cercurilor. Patru elevi de la cercul de electronică Conexiuni au fost reprezentați indirect prin lucrarea CanSat, care a fost bine apreciată de elevii și profesorii prezenți la Novaci. După masa de prânz, elevii au vizitat împrejurimile, iar membrii juriului au corectat lucrările elevilor. Realizarea clasamentelor și scrierea diplomelor s-a terminat cu câteva minute înainte de festivitatea de premiere, care a avut loc înainte de cină.

Duminică dimineața a fost organizat un schimb de experiență între profesori, în cadrul mesei rotunde cu tema „Rolul și importanța activităților din cercurile de Electronică din Palate și Cluburi ale Copiilor în formarea și dezvoltarea personalității elevilor”.

Toți participanții au fost mulțumiți de modul de organizare și desfășurare a concursului Electronicus 2017. Mulțumim domnului Teodor Meseșan, inițiatorul și coordonatorul acestui concurs, pentru eforturile făcute ca totul să iasă bine.

Album foto

Electronicus 2017

Română