#InfoEducație2017

Cea de a 24-a ediție a Concursului Național de Informatică InfoEducație s-a desfășurat la Gălăciuc (jud. Vrancea), în perioada 31.06 – 06.08.2017.

La fel ca la ultimele două ediții, am avut onoarea de a fi membru al juriului la secțiunea Roboți, alături de trei studenti, laureați ai edițiilor InfoEducație anterioare (Ruxandra Anca Coțop, Ștefan Michael Trett și Marian Stoica) și trei cadre didactice (Maria Stan, Carmen Bărdiță și Laviniu Bejenaru).
La ediția din acest an, numărul proiectelor prezentate la secțiunea Roboți a crescut față de ediția anterioară. Pentru proba Open Roboți s-au calificat—din cele 19 proiecte prezentate—cinci proiecte, care au îmbinat în cel mai fericit mod partea hardware și cea software într-un produs util:

  • „Alexa Humanoid”—Sima Gabriel și Mihai Sima, de la Colegiul Național „Nichita Stanescu”, Ploiești;
  • „DEXTRA”—Paul Bricman și Ciprian Anghel, de la Colegiul National Bilingv „George Coșbuc", București;
  • „DriveJR - Mașina Inteligentă”—Josanu Rareș-Ionuț, de la Palatul Copiilor Iași;
  • „Kayong”—Antonio Ganea și Matei Cibotaru, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, Bârlad;
  • „R.A.P.” (i.e. Robot Autonom Pompier)—Daniel Ursu-Balaci, de la Colegiul Național „Unirea”, Focșani.

În cadrul Open-ului, autorii celor cinci lucrări calificate—alături de partenerii aleși din rândul celor necalificați—au proiectat, construit și programat un robot autonom, capabil să rezolve o serie de provocări generate de o problemă reală: blocarea unui drum cu copaci doborâți de o furtună. Una dintre echipe a fost aproape de a obține punctajul maxim la această probă.

Le mulțumesc—și pe această cale—elevilor de la secțiunea Roboți, care au făcut o demonstrație de robotică în ziua premierii, atât pentru reprezentanții MTS, MCSI, MEN și MCPDS, cât și pentru membrii ansamblului folcloric al Școlii Paltin—care ne-au încântat cu cântece, dansuri și obiceuri din zona Vrancei.

Sper să ne revedem cu bine la cea de a 25-a ediție a concursului InfoEducație!

Album foto
Album video

Română