Inventica 2017

de Emilia Drăghicescu, Akis Vuc, Claudiu Savu și Mihai Agape

În perioada 27 – 29.10.2017, am participat la Concursul Național de Creație Tehnică „Învățăm să inventăm”, organizat la Palatul Copiilor Iași.

20171028_101746

După o călătorie cu trenul de aproape 16 ore, am ajuns vineri, 27.10.2017, la ora 6 dimineața, în gara din Iași, unde am fost întâmpinați de domnii Gheorghe Colbu și Remus Pantelimonescu. După ce ne-au prezentat sediul din str. Săulescu și sediul central al Palatului Copiilor Iași, am fost conduși la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, unde am fost cazați.

După amiază, în drumul spre Palatul Copiilor, am vizitat Grădina Botanică, Teiul lui Mihai Eminescu și Sala Pașilor Pierduți. Odată ajunși la Palat, am amenajat standul care ne-a fost repartizat. Apoi, ne-am bucurat de o plimbare în zona pietonală a municipiului Iași.

Sâmbătă, imediat după servirea micului dejun, ne-am deplasat la Palatul Copiilor Iași, unde au fost prezentate lucrările tehnice. Noi am prezentat următoarele lucrări:
- Robot pentru dezastre (Drăghicescu Emilia-Alina și Vuc Akis)
- POwER 3D (Radu Raul, Subțire Teodor-Goran, Savu Iosif-Claudiu)
- CanSat (Savu Claudiu-Iosif, Țenovici Alexandra-Cristina, Vasilcan Robert-Andrei)
- Lifo (Savu Iosif-Claudiu)

În cadrul concursului de urmărire a liniei am participat cu doi roboți, la categoria primar (Akis Vuc) și liceu (Savu Iosif-Claudiu).

Am fost încântați să participăm la această manifestare științifică pentru că ne-am putut prezenta creațiile și am putut vedea care sunt preocupările colegilor noștri din țară. De asemenea, am avut privilegiul de a intra în contact direct cu mari personalități ale inventicii românești, precum dl. prof. univ. dr. Ion Sandu.

Impresiile pe care ni le-a lăsat această manifestare le-am împărtășit și cu prilejul interviurilor pe care le-am acordat pentru Radio Iași.

Ne-a părut rău că nu am putut participa la festivitatea de premiere, pentru că ne aflam deja în trenul spre casă. De-abia așteptăm să aflăm rezultatele obținute la această competiție.

Mulțumim și pe această cale organizatorilor, dl Remus Pantelimonescu și dl Gheorghe Colbu, pentru eforturile depuse ca această competiție să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Inventica 2017

Română