Musafiri la Filiala Orșova

Joi, 08 iunie 2017, între orele 9:30 și 11, am fost gazde pentru elevii clasei a II-a a dnei prof. Alina Simcea (Școala Gimnazială nr. 14 Drobeta Turnu Severin) care în cadrul săptămânii „Școala Altfel” au vizitat și Filiala Orșova a Palatului Copiilor.

După vizitarea cercurilor de Pictură și Balet, elevii au participat la un atelier de lucru pe care l-am organizat la cercul de Electronică. După o scurtă prezentare a site-ului cercului a urmat inițierea în utilizarea programului Scratch. Copiii au învățat cum să adauge caractere unui proiect și cum să folosească instrucțiuni de mișcare și control pentru a deplasa caracterele pe scenă atât în mod automat cât și prin controlarea cu tastele săgeți. Copiii au fost încântați de activitățile de programare și și-au exprimat intenția de a participa la astfel de cursuri în anul școlar viitor. Având în vedere că pentru elevii din Drobeta Turnu Severin este dificil să participe la cursurile organizate la Filiala Orșova, doamna prof. Alina Simcea le-a promis copiilor că va face demersurile necesare pentru a le împlini dorința. O parte dintre copii s-au arătat nerăbdători și au cerut detalii despre modul în care pot să continue lucrul în Scratch acasă.

După atelierul de lucru, am cântat împreună cu copiii, aceștia dovedind că au potențial nu doar ca viitori programatori, ci și ca artiști.

Album foto

Școala Altfel - Oaspeți de la Drobeta Tr. Severin

Română