Rezultate

În această secțiune vei găsi descrierea câtorva dintre rezultatele proiectului Karel. Pentru mai multe rezultate accesează European Shared Treasure.

Manualul de utilizare a platformei robotice Karel detaliază atât componentele hardware, cât și cele software ale platformei robotice Karel. Scopul manualului este de a-i ajuta pe începători să înțeleagă cum să construiască și să folosească platforma Karel. Veți găsi informații atât despre prototipul final, dar și despre evoluția platformei și a prototipurilor intermediare. De asemenea veți găsi într-un singur loc linkurile către diferitele documente necesare pentru producerea și utilizarea Karel.

Dicționarul de robotică Karel conține termeni din domeniul roboticii pe care i-am utilizat în perioada implementării platformei robotice Karel. Am creat dicționarul pentru a ne dezvolta abilitățile de comunicare în engleză, dar și pentru a clarifica sensul cu care sunt utilizați unii termeni în cadrul proiectului Karel. Defințiile includ aspecte referitoare la dezvoltarea platformei Karel.

Proiectul plăcii superioare a platformei Karel. Acest rezultat se referă la placa superioară a prototipului final al platformei Karel, care este o versiune îmbunătățită a plăcii Karelino. Placa superioară conține: întrerupătorul electronic; stabilizatoarele de tensiune (5 V; 3,3 V și 7 V); microcontrolerul ATmega32U4; modulul Bluetooth BTM-182; convertorul de nivel între 3,3 V și 5 V; rezistor semivariabil; patru LED-uri și patru butone la dispoziția utilizatorului.

Proiectul plăcii inferioare a platformei Karel. Acest rezultat se referă la placa inferioară a prototipului final al platformei Karel. Pe placa inferioară se află trei module electronice: încărcătorul și circuitul de protecție pentru bateria 2s litiu polimer; senzori de linie cu 4 senzori IR. Placa inferioară are și rolul de șasiu pentru Karel; pe ea sunt montate motoarele bateria și cea de a treia roată. Circuitul imprimat al plăcii inferioare este realizat pe o singură față.


Proiectul KAREL a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.
Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Română