TEAM 2016

Georgiana, Alexandra, Andrei și Raul—membri ai cercului Conexiuni de la Filiala Orșova a Palatului Copiilor Drobeta Turnu Severin—au participat, în perioada 01-03.12.2016, la Concursul Național de Construcții Electronice TEAM, organizat de Palatul Copiilor Botoșani la hotelul Europa. De excelenta organizare a concursului s-a ocupat dl prof. Luisian Grigore, sprijinit de colegi și elevi de la Palatul Copiilor Botoșani și de dl. prof. Dănuț Hăilă de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani.

Am plecat din Drobeta Turnu Severin în după amiaza zilei de miercuri, 30.11.2016. După un drum lung și obositor cu trenul, am ajuns la Botoșani în dimineața zilei de joi, 1 Decembrie. Oboseala acumulată nu ne-a permis să participăm la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României. După câteva ore de somn am vizitat orașul, trecând mai întâi pe la Monumentul Eroilor din Centrul Istoric al orașului Botoșani. Seara a avut loc ședința tehnică în care cadrele didactice au discutat detalii despre organizarea concursului de a doua zi. Elevii au avut ocazia să se revadă sau să cunoască noi pasionați de electronică, veniți de la diferite instituții din țară: Cluburile Copiilor Gura Humorului și Târgu Frumos; Palatele Copiilor din Buzău (inclusiv Filiala Nehoiu), Bistrița, Botoșani (inclusiv Filiala Darabani), Constanța, Bacău – Filiala Târgu Ocna, Călărași, Iași, Suceava și Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova; Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, Liceul Tehnologic Dacia Pitești și Liceul Tehnologic Turceni.

Vineri, 2 decembrie, după deschiderea festivă a competiției, au avut loc probele de concurs: practică, proiectare și teorie. Toate acestea au fost foarte bine organizate și nu au existat nici un fel de incidente pe parcursul desfășurării. Jurizarea lucrărilor s-a făcut de către echipe formate din profesori de la Palatului Copiilor Botoșani, studenți la Electronică (foști laureați ai concursurilor de electronică de nivel preuniversitar) și cadre didactice însoțitoare. În după-amiaza aceleiași zile, elevii au prezentat lucrările practice realizate în cadrul cercurilor. Ca și la celelalte probe, jurizarea s-a făcut cu multă responsabilitate, neexistând nicio contestație cu privire la rezultate.

Sâmbătă, 3 decembrie, a avut loc premierea. Pe lângă diplome, echipajele au fost recompensate cu trofeul competiției și cu premii valoroase în obiecte (de exemplu kituri robotice, imprimantă cu laser, sisteme de supraveghere video și sisteme de alarmare). După ce ne-am luat rămas bun—în fugă—de la gazde și de la ceilalți participanți, am plecat către casă. Pe 4 decembrie dimineața am ajuns cu bine la Orșova.

Mulțumim organizatorilor concursului TEAM 2016 pentru ospitalitate și pentru condițiile excelente de concurs. Calitatea acestei ediții va fi cu greu egalată de un concurs similar.

Concursul Național de Electronică TEAM 2016

Română