Workshop HR – TIE 2017

În data de 26 aprilie 2017, s-a desfășurat la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației Iași, workshop-ul „Parteneriat strategic pentru educație”, coordonat de către dna Aurelia Florea, director Resurse Umane la Miele Tehnica. Evenimentul a fost organizat în cadrul celei de a 26-a ediții a concursului TIE, cu scopul dezvoltării de parteneriate strategice între companiile din industria electronică și mediul academic. Am avut onoarea de a fi invitat la workshop, urmând să susțin prezentarea Paradigma mediul educațional și învățământul tehnic electronic.

În ziua de 25 aprilie 2017 am mers la aeroportul Timișoara pentru a mă deplasa la Iași. Mare mi-a fost uimirea când am aflat că ajunsesem cu o lună mai devreme—din greșeală am rezervat biletele la avion pentru luna mai 2017. Chiar dacă mi-am dorit mult să ajung la Iași, la facultatea pe care am absolvit-o în 1991, n-am fost dispus să achiziționez un nou bilet din aeroport, din motive lesne de ghicit.

Dna Aurelia Florea a înțeles situația mea și a fost de acord să prezint online. Domnul Florin Mocanu m-a sprijinit în organizarea transmisiunii video cu ajutorul programului join.me. Susținerea prezentării a fost o provocare pentru mine deoarece am folosit o comunicare simplex și nu am avut nicio informație despre modul în care reacționau cei prezenți în sală; nici limbajul corpului nu mi-a folosit prea mult. Mai mult, emoțiile s-au amplificat după primele diapozitive ale prezentării, când mi s-a comunicat telefonic că am uitat să pornesc microfonul. La finalul intervenției, dna Aurelia Florea mi-a spus că audiența a primit bine prezentarea. Am bănuit că în condițiile date nu putea să iasă prea bine, presupunere întărită câteva zile mai târziu, după ce am văzut piesa de teatru „Jumătatea mea, bărbatul”; nici chiar o actriță de talia Cezarei Dafinescu nu poate fi foarte convingătoare într-un rol în care (din motive medicale) nu se ridică din scaun pe durata unui monolog.

Știind că biletele de avion sunt valabile pentru luna mai, doamna Tecla Goraș, prodecan al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației Iași, m-a invitat să particip la faza națională a Concursului de creativitate și tehnologii „Ștefan Procopiu”, ediția a XX-a, care se va organiza la Iași în perioada 27 – 28 mai 2017. Deoarece biletele sunt pentru datele de 25 mai și respectiv 27 mai nu pot onora invitația. Totuși, poate că nu este nevoie de nici un eveniment pentru a vizita orașul studenției mele.

Română