Din nou, față în față

Joi, 31 martie 2022, s-au desfășurat — la Clubul Copiilor Orșova — activități sub genericul „Primăvara orșoveană”:

  • Diseminarea proiectului Erasmus+ „Școli de Nouă Generație în Lumina Educației 4.0” (coordonator prof. Mihai Agape)
  • Spectacol literar coregrafic (coordonator prof. Lucia Pătășanu)
  • Demonstrație de box (coordonator prof. Sorin Gherghescu)
  • Expoziție de pictură (coordonator prof. Dan Virgil Scurtu)
  • Expoziție de felicitări electronice (coordonator prof. Maria Genoveva Agape)
  • Expoziție de mărțișoare imprimate 3D (coordonator prof. Mihai Agape)

Aceasta este prima activitate față în față după aproape doi ani de pandemie, așa că emoțiile au fost mai mari decât de obicei. Spectatorii au fost încântați atât de dansurile și demonstrația de box prezentate, cât și de expozițiile de pictură, felicitări electronice și mărțișoare 3D amenajate în holul Clubului.

În ceea ce privește proiectul Erasmus+ „Școli de Nouă Generație în Lumina Educației 4.0”, publicul a fost surprins de oportunitățile pe care un astfel de proiect le oferă elevilor și au apreciat pozitiv eforturile făcute de echipa care implementează proiectul. Cadrele didactice din public au mărturisit că nu știau că avem activități atât de valoroase și că își vor îndruma copiii către activitățile desfășurate la Club. De asemenea, mai mulți părinți și-au manifestat intenția de a-și înscrie elevii la cercul de Electronică în anul școlar viitor.

Chiar dacă activitățile Clubului Copiilor Orșova și,  în particular, ale cercului de Electronică sunt intens popularizate în mediul electronic — prin site-uri web (https://nonformal.ro, https://robotor.ro și https://eduplus.ro) și social media (Facebook, LinkedIn și Twitter) — întâlnirea față în față cu părinții și cadrele didactice din Orșova a fost o ocazie excelentă de a le reaminti despre oportunitățile pe care le oferim copiilor orșoveni și nu numai.

Mihai Agape