Electronică

Cercul de Electronică se numește Conexiuni și este coordonat din anul 1993 de prof. ing. Mihai Agape. Prin activitățile propuse, cercul sprijină transformarea membrilor din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie.

În continuare îți vom răspunde la următoarele întrebări:

Oferta educațională

În continuare sunt descrise activitățile în care se pot implica membrii cercului Conexiuni.

Activități

  • Electronică – elevii învață să proiecteze, să realizeze, să regleze, să depaneze şi să programeze circuite electronice.
  • Imprimare 3D – elevii învață să proiecteze și să imprime obiecte 3D.
  • Programare – elevii învaţă să programeze în diferite limbaje de programare (e.g. ScratchJr, Scratch, Python, C, JavaScript)
  • Robotică – Elevii învaţă să proiecteze şi să realizeze roboţi simpli, autonomi sau comandați.

Pentru o mai bună desfășurare a activităților folosim cursuri dezvoltate pe platforma Moodle a cercului, precum și pe alte diverse platforme online gratuite, precum TinkercadHour of Code și Code Week. În cazul în care activitățile nu se pot desfășura față în față, folosim un sistem de videoconferință (e.g. Adobe Connect, Zoom).

Concursuri

Membrii cercului pot participa la concursuri de electronică, operare, programare, robotică și creativitate tehnico-științifică, organizate local, în țară și în străinătate. Membrii cercului pot face parte din echipa de organizare a Trofeului de Robotică Robotor și a altor competiții organizate de membrii cercului.

Proiecte europene

Membrii cercului se pot implica în proiecte de parteneriat europene care se desfășoară pe platforma eTwinning. În anii anteriori, elevii cercului au fost implicați în proiectul Leonardo da Vinci RECAP (REmote Controlled Arm Project) și în proiectul Comenius KAREL (Karel – Autonomous Robot for Enhancing Learning), proiectul eTwinning POwER 3D și proiectul ESA CanSat. În acest an școlar, membrii cercului se pot implica în proiecte de parteneriat europene care se desfășoară pe platforma www.etwinning.net și în proiectul de parteneriat școlar Erasmus+ „Școli de nouă generație în lumina educației 4.0”, care se derulează în perioada 2019 – 2022.

Revista cercului

Cei care doresc își pot publica lucrările în revista cercului, Conexiuni.

Orar

Orarul cercului de Electronică pentru anul școlar 2021 – 2022 este următorul:

LuniMarțiMiercuriJoiVineri
13 – 15
(clasele I-IV)
13 – 15
(clasele I-IV)
13 – 15
(clasele IV-V)
15 – 17
(grupa de performanță)
15 – 17
(pregătire concursuri)
15 – 17
(clasele V-VIII)
15 – 17
(clasele V-VIII)
15 – 17
(grupa de performanță)
17 – 19
(clasele I-IV)


Structura anului școlar este cea publicată pe site-ul Ministerului Educației.

Înscrieri

Înscrierile la cercul de Electronică de la Filiala Orșova, pentru anul școlar 2022 – 2023, se fac până la data de 30.09.2022. Pentru înscriere sunt necesare cererea de înscriere și copia certificatului de naștere sau a cărții de identitate a elevului. Documentele vor fi înmânate coordonatorului cercului, prof. Mihai Agape.

Cererea de înscriere va fi făcută de către părinte / tutore în cazul unui elev minor și de către elev, în cazul în care este major.

Puteți descărca și imprima modelul cererii de înscriere sau puteți ridica cererea de înscriere de la sediul Filialei Orșova.

Înscrierea se poate face cu ajutorul formularului de înscriere cu care se colectează datele din cererea de înscriere. Cererea va fi imprimată la cerc și va fi semnată de părinte / tutore sau de elevul major.

Informații suplimentare

Informații suplimentare se pot obține la sediul Filialei Orșova sau contactându-l pe coordonatorul cercului, prof. Mihai Agape, la numărul 0728 286 365 sau prin e-mail, la adresa mihai.agape@gmail.com.