Electronică

Cercul de Electronică se numește Conexiuni și este coordonat din anul 1993 de prof. ing. Mihai Agape. Prin activitățile propuse, cercul sprijină transformarea membrilor din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie.

În continuare îți vom răspunde la următoarele întrebări:

Oferta educațională

În continuare sunt descrise activitățile în care se pot implica membrii cercului Conexiuni.

Activități

  • Electronică – elevii învață să proiecteze, să realizeze, să regleze, să depaneze și să programeze circuite electronice.
  • Imprimare 3D – elevii învață să proiecteze și să imprime obiecte 3D.
  • Programare – elevii învață să programeze în diferite limbaje de programare (e.g., ScratchJr, Scratch, Python, C, JavaScript).
  • Robotică – Elevii învață să proiecteze și să realizeze roboți simpli, autonomi sau comandați.

Pentru o mai bună desfășurare a activităților folosim cursuri dezvoltate pe platforma Moodle a cercului, precum și pe alte diverse platforme online gratuite, precum CMU CS Academy, Bebras Computing ChallengeTinkercadHour of Code și Code Week. În cazul în care activitățile nu se pot desfășura față în față, folosim un sistem de videoconferință (e.g. Adobe Connect, Zoom).

Cursurile de Python CS0, CS1, CS2 și CS3, oferite gratuit de CMU CS Academy, necesită din partea elevilor un timp de studiu mediu cuprins între 2 ore / săptămână și 10 ore / săptămână. Se va organiza unul singur dintre aceste cursuri, în funcție de opțiunea majoritară a elevilor.

Concursuri

Membrii cercului pot participa la concursuri de electronică, algoritmică, programare, robotică și creativitate tehnico-științifică, organizate local, în țară și în străinătate. Membrii cercului pot face parte din echipele de organizare ale competițiilor inițiate de organizatorul cercului.

Proiecte europene

Membrii cercului se pot implica în proiecte de parteneriat europene care se desfășoară pe platforma eTwinning. În anii anteriori, elevii cercului au fost implicați în proiectul Leonardo da Vinci RECAP (2010 – 2012), proiectul Comenius KAREL (2013 – 2015), proiectul eTwinning POwER 3D (2017), proiectul ESA CanSat (2017) și proiectul de parteneriat școlar Erasmus+ „Școli de nouă generație în lumina educației 4.0” (2019 – 2022).

În acest an școlar, elevii se pot implica în proiectul Erasmus+ „Artificial Intelligence Curriculum based on Historic Board Games for Youth Development” (2022-1-TR01-KA220-YOU-000088729) și în proiecte europene de parteneriat, care se desfășoară pe platforma www.etwinning.net.

Revista cercului

Cei care doresc își pot publica lucrările în revista cercului, Conexiuni.

Orar

Orarul cercului de Electronică pentru anul școlar 2023 – 2024 este următorul:

LuniMarțiMiercuriJoiVineri
12 – 14
(ȘG 14)
12 – 14
(clasele III-IV)
13 – 15
(clasele I-II)
12 – 14
(ȘG 14)
13 – 15
(LTS)
15 – 17
(pregătire concursuri)
15 – 17
(grupa de performanță)
15 – 17
(clasele V-VIII)
15 – 17
(ȘG 14)


Structura anului școlar este cea publicată pe site-ul Ministerului Educației.

Înscrieri

Înscrierile la cercul de Electronică de la Filiala Orșova, pentru anul școlar 2023 – 2024, se fac până la data de 15.09.2023. Pentru înscriere sunt necesare cererea de înscriere și copia certificatului de naștere sau a cărții de identitate a elevului. Documentele vor fi înmânate coordonatorului cercului, prof. Mihai Agape.

Cererea de înscriere va fi făcută de către părinte / tutore în cazul unui elev minor și de către elev, în cazul în care este major.

Puteți descărca și imprima modelul cererii de înscriere sau puteți ridica cererea de înscriere de la sediul Filialei Orșova.

Înscrierea se poate face cu ajutorul formularului de înscriere cu care se colectează datele din cererea de înscriere. Cererea va fi imprimată la cerc și va fi semnată de părinte / tutore sau de elevul major.

Informații suplimentare

Informații suplimentare se pot obține la sediul Filialei Orșova sau contactându-l pe coordonatorul cercului, prof. Mihai Agape, la numărul 0728 286 365 sau prin e-mail, la adresa mihai.agape@gmail.com.